Zonnepanelen goedkoper en de terugverdientijd is korter

Wellicht heeft u het ook gelezen in het nieuws, zonnepanelen goedkoper en de terugverdientijd is korter dan vorig jaar!

Milieu Centraal, een voorlichtingsorganisatie, heeft vastgesteld dat een set van 10 zonnepanelen momenteel vors lager is dan de prijs van vorig jaar: 7500 euro,-. Hierdoor is de terugverdientijd van zonnepanelen nu geslonken tot zes jaar, terwijl het aan het begin van dit jaar nog acht jaar duurde om de investering terug te verdienen.

Zelfs met de afbouw van de salderingsregeling, waarbij de vergoeding voor teruggeleverde zonnestroom aan het stroomnet geleidelijk afneemt, is rekening gehouden bij deze kortere terugverdientijd. Op piekmomenten kan het zelfs voorkomen dat je moet betalen voor het terugleveren van stroom die je niet zelf gebruikt, wat voor sommigen een zorgwekkend vooruitzicht kan zijn voor wie overweegt zonnepanelen aan te schaffen. Desondanks benadrukt Milieu Centraal dat dit geen reden tot zorg hoeft te zijn. “Zonnepanelen goedkoper en de terugverdientijd is korter”

Zonnepanelen goedkoper en de terugverdientijd is korter, nu investeren een slimme keuze?

Milieu Centraal benadrukt dat een investering in zonnepanelen momenteel een rendement oplevert dat vergelijkbaar is met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Volgens Stolk is investeren in zonnepanelen niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor de financiën, vooral vanwege hun lange levensduur. Zonnepanelen gaan namelijk minstens 25 jaar mee.

Waarom zonnepanelen interessant zijn voor u?

In een vorige blog hebben we gesproken over het prijsplafond dat van kracht is. In 2024 vervalt dit plafond voor gas en elektriciteit. Dit impliceert dat energieleveranciers weer vrij zijn om hun eigen prijzen vast te stellen. Het is momenteel onduidelijk wat dit voor jouw portemonnee gaat betekenen, maar de kans is groot dat de energieprijzen zullen stijgen. Dit gaat vaak hand in hand met een toename in de vraag naar zonnepanelen, wat op zijn beurt kan leiden tot een stijging van de prijzen van zonnepanelen.

Conclusie

Het is momenteel onduidelijk wat 2024 ons gaat brengen. Onze verwachting is wel dat de prijs van energie en zonnepanelen zullen gaan stijgen. Zoals hierboven genoemd gaat dit hand in hand. Dus op de vraag hoe lang zonnepanelen goedkoper blijven en de terugverdientijd zo blijft is nog onduidelijk. Mocht u vragen hebben over onze diensten kunnen wij u altijd vrijblijvend adviseren.

Wij begrijpen als geen ander dat u een voordelige prijs wilt hebben voor de installatie van uw zonnepanelen. Dat zouden we zelf ook graag willen. De prijzen in de markt kunnen variëren. In deze blog heeft u gelezen over: zonnepanelen goedkoper en de terugverdientijd is korter. Wilt u een advies die op maat is gemaakt voor uw situatie? Neem dan contact met ons op.

Zonnepanelen goedkoper en de terugverdientijd is korter

Misschien ook leuk om te lezen!