Zonnepanelen op het oosten, westen of beide?

U stelt zich wellicht vragen over de oriëntatie van uw dak en of het wel geschikt is voor zonnepanelen. Om u een beknopt antwoord te geven: ja, uw dak is geschikt!

Veel mensen zijn zich bewust van het feit dat een tuin of dak op het zuiden gunstig is vanwege de overvloed aan zonlicht. Zonnepanelen genereren de meeste energie wanneer ze op het zuiden gericht zijn. Maar lang niet ieder huishouden beschikt over een dak of de mogelijkheid om zonnepanelen op het zuiden te installeren. 

Wij vertellen u graag over de mogelijkheden en de voordelen van zonnepanelen op het oosten westen of beide?

Oost-west oriëntatie zonnepanelen en de voordelen:

Zonnepanelen geplaatst op het zuiden zijn het meest efficiënt. Maar… een combinatie opstelling met zonnepanelen richting het oosten en westen kan in sommige gevallen beter uitvallen.

Energieverbruik en verdeling:

Het is belangrijk om te begrijpen hoe de oriëntatie van zonnepanelen invloed kan hebben op de verdeling van uw energieverbruik. Een oost-west opstelling biedt voordelen in dit opzicht.

Zoals de meesten wel weten, komt de zon op in het oosten en gaat onder in het westen.

Veel mensen beginnen hun dag vroeg, ontbijten en vertrekken richting hun werk. Aan het einde van de dag keren ze weer terug naar huis en beginnen ze opnieuw gebruik te maken van elektriciteit.

Een oost-west opstelling van zonnepanelen zorgt voor een betere verdeling van de opgewekte energie over de dag. Dit betekent dat u de zonne-energie kunt benutten op het moment dat u deze het meest nodig heeft. Dit is duidelijk zichtbaar in de onderstaande grafiek, waarin de voordelen van een oost-west opstelling worden geïllustreerd. Met andere woorden, een oost-west opstelling maximaliseert uw energieopwekking gedurende de dag.

Verdeling energie bij zonnepanelen op het oosten westen of beide:

Zonnepanelen op het oosten westen of beide?

Dus om antwoord te geven op uw vraag: Zonnepanelen op het oosten, het westen, of beide? Afhankelijk van uw energieverbruik en uw dagelijkse energiebehoefte is een oost-west opstelling interessant om te overwegen. Wij helpen u graag bij uw installatie & zijn aangesloten bij InstallQ.

Wil jij meer weten over: Zonnepanelen op het oosten westen of beide?

Misschien ook leuk om te lezen!